nieuws

Round Hill en KKR kopen studentenwoningen Groningen

Beleggingen

Vastgoedbelegger Round Hill en investeringsmaatschappij KKR hebben gezamenlijk de ontwikkeling gekocht van 698 studentenwoningen aan de Hoogeweg 1 en 3 in Groningen.

Round Hill en KKR kopen studentenwoningen Groningen
Studentenwoningen aan Hoogeweg, Groningen

Borghese Real Estate zal als ontwikkelaar betrokken blijven tot oplevering, laten de kopers weten in een persbericht. De realisatie is in handen van Geveke Bouw. Round Hill en KKR hebben het project gefinancierd bij de Rabobank.

Dit is het tweede grootschalige project in Nederland waarin Round Hill en KKR zich op studentenhuisvesting richten. In het eerste project, dat in juli 2018 werd aangekondigd, kochten beide partijen het voormalig Oudenrijn Ziekenhuis in Utrecht, inclusief het ontwikkelplan om op deze locatie 750 studenten- en starterswoningen te realiseren.

Aandelentransactie

Round Hill en KKR hebben het ontwikkelvehikel VBRE Groningen van Borghese overgenomen voor een onbekend bedrag. Deze entiteit verwierf in 2017 de ontwikkelplot aan de Hoogeweg voor een bedrag van 2.892.561,98 euro (Kadaster) van Strukton Vastgoedontwikkeling Noord. Round Hill Nederland-bestuurder Tom Hillegers en zijn collega Sander van den Heuvel staan sinds 19 september 2018 ingeschreven als bestuurders van VBRE Groningen.

Het samenwerkingsverband van Round Hill en KKR verklaart te blijven investeren in studentenhuisvesting door het verwerven van bestaande en het ontwikkelen van nieuwe studentenwoningen in een select aantal Europese universiteitssteden, waaronder in Nederland. Onlangs werd bekend dat Round Hill afscheid neemt van zijn omvangrijke portefeuille van Nederlandse huurwoningen.

Round Hill haalt property manager naar Nederland

Naar verwachting zullen de woningen begin 2020 worden opgeleverd. Het gehele complex zal worden beheerd door Nido Student, de in het Verenigd Koninkrijk al actieve property manager van Round Hill voor studenthuisvesting.

Reageer op dit artikel