nieuws

QX koopt commerciële ruimte St. Job Rotterdam

Beleggingen

QX Real Estate heeft 575 m2 kantoorruimte gekocht in gebouw St. Job aan Lloydstraat 24 in Rotterdam. De koper was al eigenaar van 1.650 m2 commerciële ruimte in het complex.

QX koopt commerciële ruimte St. Job Rotterdam
St. Job aan Lloydstraat 24 in Rotterdam

Dat meldt QX Real Estate in een persbericht zonder financiële details. De transactie staat niet vermeld in het Kadaster. Het bedrijf heeft nu de volledige 2.225 m2 commerciële ruimte op de begane grond in beheer. De kantoor- en horecaruimte maakt deel uit van het voormalige pakhuis St Job dat BAM in 2008 heeft getransformeerd naar appartementen met op de begane grond commerciële voorzieningen.

De ruimte, waarvoor zowel een kantoor- als horecabestemming geldt, is in gebruik door De Kookfabriek. De Kookfabriek is ook gevestigd in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven. Het voormalige pakhuis en rijksmonument Jobsveem, ook wel St. Job geheten, op de kade van de Rotterdamse Lloydpier won in 2008 de Rotterdamse Architectuurprijs. Zowel de grootte (een veeminrichting met een totale oppervlakte van 19.000 m2 en een inhoud van 80.000 m3) als de constructie in gewapend beton met stalen kolommen was voor die tijd in Europa revolutionair.

Reageer op dit artikel