nieuws

Bouwinvest koopt kantoor Central Park in Utrecht

Beleggingen

Bouwinvest koopt kantoor Central Park in Utrecht
Central Park, Utrecht

Bouwinvest heeft kantoorontwikkeling Central Park gekocht in het nieuwe central business district van Utrecht.

Central Park omvat 22 verdiepingen met 28.000 m2 kantoorruimte, 500 m2 horeca en 370 parkeerplaatsen. Het complex verrijst naast station Utrecht Centraal, dat directe verbindingen heeft met onder meer Schiphol, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Nijmegen.

Het project krijgt bij oplevering het Breeam-certificaat Excellent. Veel gebruikers zullen met het openbaar vervoer of met de fiets komen. Een installatie voor warmte- en koudeopslag moet een groot deel van de energie leveren en op het dak komen zonnepanelen.

Bouwinvest neemt de aankoop op in zijn Office Fund. Het fonds richt zich op duurzame multitenantkantoren en streeft naar een evenwichtige verdeling over de vier grote steden.

De koper werd geadviseerd door Dentons en BBA. De verkoper, een joint venture tussen APF International en Angelo Gordon, werd bijgestaan door Loyens & Loeff, PwC en Peak Development. De realisatie is in handen van Bouwcombinatie Westflank Noord en het ontwerp is van Group A.

Reageer op dit artikel