nieuws

Aedifica koopt zorgvastgoed in Amersfoort, Leiden en Oss

Beleggingen

Aedifica Nederland heeft drie zorgvastgoedlocaties aangekocht in Amersfoort, Leiden en Oss. Het investeringsvolume bedraagt 35 miljoen euro, waarbij Aedifica twaalf miljoen euro extra investeert voor afwerking, renovatie en herontwikkeling van de drie locaties.

Aedifica koopt zorgvastgoed in Amersfoort, Leiden en Oss
Boldershof 2, Amersfoort

Na oplevering hebben de drie zorglocaties een omvang van 254 eenheden. Aedifica kocht de zorgvastgoedlocaties – zo meldt een persbericht van makelaar Cushman & Wakefield – van de zorgverlener European Care Residences (ECR), een zusterbedrijf van Blueprint Group en Nederlandse privéspeler in de seniorenzorg die wonen en zorg aanbiedt.

Het gaat om panden aan de Bachstraat 566-796 in Leiden, Sibeliuspark 123-657 in Oss en Boldershof 2-6 in Amersfoort. De locaties worden geëxploiteerd door entiteiten van ECR die in totaal tien zorglocaties in Nederland exploiteert. De huurovereenkomsten met de exploitanten zijn lange termijn overeenkomsten met een looptijd van 25 jaar.

Voor het pand in Amersfoort betaalde Aedifica 6,12 miljoen euro (Kadaster), voor de woningen in Leiden was dat 5,202 miljoen euro voor de hoogbouw en 8,058 miljoen euro voor de nieuwbouw (samen 13,26 miljoen euro, Kadaster). In Oss betaalde Aedifica 15,3 miljoen euro. In alle drie de gevallen staat in de leveringsakten als verkoper S. van Ettekoven Holding genoemd.

Eerder dit jaar kocht S. van Ettekoven Holding nog het aankoop van zorgcentrum De Paasberg in Arnhem.

Vastgoedadviseur Cushman & Wakefield adviseerde de verkoper in deze transactie. Aedifica werd juridisch bijgestaan door Stibbe.

Reageer op dit artikel