nieuws

Woningen boven winkels opgeleverd in Gouda

Beleggingen

Een ‘wonen boven winkels’-project in Gouda heeft heeft in 2017 en 2018 zestien nieuwe woningen in Gouda opgeleverd.

Woningen boven winkels opgeleverd in Gouda
Nieuwe huurder met Binnenstad-wethouder Thierry van Vugt en pandeigenaar Cees van Toor

Ruim 20 nieuwe woningen boven winkels zijn in voorbereiding in de binnenstad. Onlangs werden boven het pand van modewinkel Anna van Toor aan Kleiweg 8 vijf appartementen gerealiseerd. De officiële sleuteloverdracht aan de nieuwe huurders vond op 5 september 2018 plaats door de Goudse wethouder Thierry van Vugt.

Eigenaar Cees van Toor van de appartementen vertelt dat naast het winkelpand ook de bovengelegen ruimten volledig zijn gerenoveerd en verbouwd tot vijf appartementen. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd. Binnenstad-wethouder Thierry van Vugt ziet de woonfunctie van de binnenstad toenemen. ‘Dat past bij een aantrekkelijke binnenstad.’ De gemeente geeft subsidie aan winkeleigenaren die woningen boven hun pand anders willen ontsluiten dan via de winkel.

Dit ‘wonen boven winkels’-project heeft ertoe geleid dat in 2017 negen woningen zijn opgeleverd en in 2018 tot nu toe zeven woningen zijn gerealiseerd. Er meer dan 20 woningen boven winkels in voorbereiding in de binnenstad. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan het vergroten van de leefbaarheid en levendigheid van onze mooie binnenstad.

De nieuwe coalitie continueert het ‘wonen boven winkels’-beleid door deze projecten te faciliteren. Dit sluit volgens de gemeente ook aan op de conclusies van het rapport dat Platform31 onlangs opleverde, over verlevendiging van de binnenstad.

Reageer op dit artikel