nieuws

Twee kantoorgebouwen Maanplein Den Haag verkocht

Beleggingen

Borghese Real Estate en COD hebben het kantoor Saturnusstraat 14 en Maanplein 20 in Den Haag verkocht aan een entiteit vertegenwoordigd door Aventicum Capital  Management.

Twee kantoorgebouwen Maanplein Den Haag verkocht

Beide gebouwen maken onderdeel uit van de herontwikkeling van het Maanplein tot een gemengd woon-werk gebied.

Saturnusstraat 14 was een voormalig expeditiecentrum dat door Borghese en COD herontwikkeld is tot een modern kantoorgebouw, genaamd Apollo 14. Het gebouw van 4.543 m2 is voor 50 procent  verhuurd aan de gemeente en voor 50 procent  aan Q42. De gemeente verhuurt haar deel onder aan start-ups.  Dit past binnen haar beleid om juist deze jonge en creatieve bedrijven een kans te geven zich verder te ontplooien en een bijdrage te leveren aan de Haagse kenniseconomie. Met Apollo 14, de Caballerofabriek en alle nieuwe initiatieven wordt de Saturnusstraat dé start-up community van Den Haag.

Maanplein 20 heeft een oppervlak van 4.397 m2 VVO is vrijwel volledig verhuurd aan Tech Mahindra, ZTE Netherlands en Content Guru.

Borghese en COD hebben op het Maanplein reeds 30.000 m2 BVO kantoor getransformeerd naar 266 woningen en enkele commerciële ruimten en 10.000 m2 kantoorruimte gemoderniseerd en verhuurd. In 2019 zal gestart worden met de bouw van nog eens 400 woningen in drie nieuwbouwblokken. Ook zal dan gestart worden met het project Universe: de herontwikkeling van 23.000 m2 BVO kantoorruimte tot een modern, eigentijds kantoorgebouw rond een nieuw atrium.

Verkoper werd bij de verkoop bijgestaan door BNP Paribas en CMS. Koper werd bijgestaan door Dentons Boekel, Cairn RE en Van Dijk & Ten Cate Vastgoedadviseurs.

Reageer op dit artikel