nieuws

ProDelta rondt verkoop grote logistieke portefeuille af

Beleggingen

ProDelta heeft de verkoop afgerond van de Parklane-portefeuille met 206.000 m2 logistiek vastgoed in België en Nederland. WDP en EPF hebben de Nederlandse complexen overgenomen.

ProDelta rondt verkoop grote logistieke portefeuille af
Spijkenisse Distripark Halfweg

Dat meldt ProDelta in een persbericht zonder financiële details. De logistieke portefeuille omvat drie complexen in Nederland en drie in België. ProDelta blijft voor de complexen in België het technisch beheer verzorgen. De onderneming heeft eind 2016 besloten om de bestaande vastgoedportefeuille verder te optimaliseren en te verjongen middels grootschalige nieuwbouw. Het eerste deel van de zogeheten Parklane Porfolio is verkocht aan WDP Nederland.

Het betreft de complexen Westvlietweg 7-8 in Den Haag en Prinsenhil 1-3 in Breda. In totaal gaat het om 50.000 m2 vastgoed gelegen op 13 hectare eigen grond. Het pand in Breda heeft WDP op 14 juli 2017 voor 7,7 miljoen euro gekocht, aldus de akte van levering (Kadaster). Bij het Haagse pand noemt het Kadaster geen koopsom. De overige complexen zijn verkocht aan een niet door ProDelta genoemde buitenlandse investeerder. Het gaat om de complexen Distripark Halfweg in Spijkenisse en gebouwen Servaes I, Servaes II en Moerstraat 17 in Antwerpen.

In totaal bestaat dit deel uit 156.000 m2 logistiek vastgoed gelegen op 29 hectare eigen- en concessie grond. Het complex in Spijkenisse heeft ProDelta al in 2017 verkocht aan Employees Provident Fund (EPF) uit Maleisië. EPF betaalde bijna 60 miljoen euro voor het 90.000 m2 grote complex aan Malledijk 3, aldus Kadastercijfers. EPF is dus ook koper van de Belgische panden. Het Maleisische fonds ligt in eigen land overigens onder vuur. EPF zou in de fraudezaak rond staatsfonds 1MDB schulden van 1 MDB hebben gefinancierd. In Nederland trekt EPF regelmatig op met vermogensbeheerder Savills IM.

Met de verkoop creëert ProDelta ruimte voor uitbreiding en revitalisering van haar vastgoedportefeuille. De beleggende ontwikkelaar heeft nu 100.000 m2 aan nieuwbouw in de pijplijn. ProDelta heeft Distriport Tiel (15.000 m2) opgeleverd en langjarig verhuurd. In 2018 en 2019 begint de bouw van Distriport Waalwijk (70.000 m2), Distriport Waalhaven fase 2 in Rotterdam (20.000 m2) en Distriport Bergen op Zoom (15.000 m2). ProDelta werd bij de verkoop geadviseerd door het logistieke team van CBRE en Loyens & Loeff.

Reageer op dit artikel