nieuws

Patrizia verder onder één merknaam

Beleggingen

Minder dan een jaar na de overname van Triuva en Rockspring gaat Patrizia onder één naam verder.

Patrizia verder onder één merknaam
Dam 87-88 in Amsterdam

‘Met die ene merknaam Patrizia laten we zien dat we een sterk team zijn  met een heldere visie. We willen de leidende wereldwijde partner zijn voor vastgoedbeleggingen in Europa’, zegt ceo en oprichter Wolfgang Egger tegen Thomas Daily, een dagelijkse Engelstalige nieuwsbrief over de Duitse vastgoedmarkt.

Het voormalige Sparinvest Property Investors, dat eind vorig jaar werd overgenomen, is volgens Egger nu ook volledig geïntegreerd in het nieuwe Patriza. De ontwikkeling van een gezamenlijk IT-platform zit in de planning. Momenteel heeft het in  Frankfurt genoteerde Patrizia voor 40 miljard euro aan vastgoed onder management.

In een interview in het septembernummer van Vastgoedmarkt, dat morgen verschijnt, noemt Peter Hellfrich Patrizia klaar voor nieuwe acquisities. Helfrich is directeur van Patrizia Nederland en sinds enige tijd tevens verantwoordelijk voor Noord-West Europa, waaronder het Verenigd Koninkrijk (slordige 4 miljard beheerd vermogen), Nederland (1,8 miljard euro) en verschillende Noord-Europese landen (15 miljard euro) ressorteren. De nieuwe functie vloeit voort uit de reorganisatie die het bedrijf vorig jaar begon om zich ook organisatorisch om te vormen tot een echte pan-Europese speler met een pan-Europees productenpallet. Zo kent Patrizia onder andere een multisectoriaal pan-Europees corefonds, een serie pan-Europese value-add fondsen en wordt hard gewerkt aan de structurering van een pan-Europees woningfonds.

Reageer op dit artikel