nieuws

Huurprijzen vrije sector opnieuw gestegen

Beleggingen

De huurprijzen in de vrije sector zijn in de eerste helft van dit jaar opnieuw gestegen.

Huurprijzen vrije sector opnieuw gestegen

Dat melden NVM en VGM, de brancheorganisaties van makelaars en vastgoedmanagers. De prijs per vierkante meter van een woning in de vrije sector steeg bij een verhuizing gemiddeld met 3,6 procent naar 10,98 euro.

Volgens de organisaties speelt de krapte op de Nederlandse woningmarkt ook de vrije huursector parten. De prijzen stijgen door de achterblijvende nieuwbouw en het daardoor relatief beperkte aanbod. Meer bouwen en vooral meer bouwen op maat voor bepaalde doelgroepen zoals starters, doorstromers en senioren is volgens de NVM en VGM dan ook essentieel.

Gemiddeld betalen mensen voor een huurwoning in de vrije sector 1031 euro per maand. De gemiddelde huurprijs is het hoogst in Noord-Holland met 15,53 euro per vierkante meter. Daarbij spant Amsterdam de kroon. In Friesland, Drenthe, Flevoland en Limburg liggen de prijzen aanzienlijk lager. De prijsstijging blijft daar achter, zo meldde Pararius eerder.

Reageer op dit artikel