nieuws

Duits fonds koopt winkelcentrum Raaks

Beleggingen

EPISO 4 LEO Raaks BV opportunity fonds heeft onlangs winkelcentrum Raaks in Haarlem verkocht aan het Duitse vastgoedfonds KANSA Grundstücksgesellschaft.

Duits fonds koopt winkelcentrum Raaks
Raaks Haarlem

De verkopende partij is een fonds beheerd door Tristan Capital Partners en Timeless Investments. Het kopende fonds wordt gemanaged door de Duitse vastgoedvermogensbeheerder KGAL Investment Management.

Het winkelcentrum is volledig verhuurd aan 17 retailers, biedt een sterke huurdersmix bestaande uit nationale winkelketens en lokale retailers en heeft een gewogen gemiddelde huurtermijn (WALT) van iets minder dan acht jaar. Hoofdhuurders zijn Albert Heijn, Bever en Pathé.

Het verkoopteam, onder leiding van Frank Elferink van Brickstone Retail en Reinier Wegman van Savills, wijst erop dat deze overname door een Duits fonds aantoont ‘dat er weer interesse is in stabiele en hoogwaardige winkellocaties, wat een positief teken is voor de toekomst.’

Brickstone Retail, Savills en Houthoff adviseerden de verkoper tijdens de transactie. De koper werd geadviseerd door Loyens & Loeff.

Reageer op dit artikel