nieuws

Cityside koopt laatste deel Alphens kantorencomplex

Beleggingen

Cityside Apartments heeft het laatste deel van het kantorencomplex aan Zuidpoolsingel 2-16 in Alphen aan den Rijn gekocht. Twee kantoren behouden hun zakelijke functie, in de andere twee panden realiseert Cityside 155 huurappartementen.

Cityside koopt laatste deel Alphens kantorencomplex
Zuidpoolsingel 2-146in Alphen aan den Rijn

Verkoper van het kantoorcomplex nabij het treinstation is Dutch Property Company Vermeer 6, een bv van Maarsen Groep en Zadelhoff Beheer. Cityside heeft voor het totale complex 16 miljoen euro betaald, blijkt uit Kadastercijfers. Cityside Apartments kocht in 2017 de eerste drie delen van het complex aan de Zuidpoolsingel 2-16 in Alphen aan den Rijn. Het vierde deel is recent verworven.

De eerste drie delen beschikken over 29.000 m2, waar onder andere Wolters Kluwer een van de zakelijke huurders is. Het vierde deel meet bijna 4.200 m2. Cityside Apartments plaatst het hele complex in zijn beleggingsportefeuille. Deel A en deel B blijven behouden als kantoorruimte. In delen C en D komen in totaal 155 woningen; 102 tweekamerappartementen, 46 studio’s en zeven driekamerappartementen.

In augustus en september zijn al 76 woningen opgeleverd. De sleutels van de laatste 79 woningen worden eind november aan de huurders overgedragen Het is voor Cityside het grootste transformatieproject van kantoor naar wooncomplex getransformeerd tot nu toe.

De verschillende delen zijn met loopbruggen aan elkaar verbonden. Het ontwerp is van architectenbureau Dam & Partners Architecten, onder andere bekend van de nieuw te realiseren Zalmhaventoren in Rotterdam. Cityside Apartments heeft grote landelijke ambities, lieten de oprichters eerder tegen Vastgoedmarkt weten. Nu is Cityside bezig met woningprojecten in Deventer, Hoofddorp, Amersfoort en Zoetermeer in de uitvoerende fase.

Reageer op dit artikel