nieuws

Catella koopt Rotterdams woonwinkelproject Ten Brinke

Beleggingen

Catella Real Estate heeft het mixed-use complex Asterlo in Rotterdam-Zuid gekocht van Ten Brinke Group. De investment manager plaatst het complex in zijn duurzaamheidsfonds Sarasin Sustainable Proporties.

Catella koopt Rotterdams woonwinkelproject Ten Brinke
Asterlo-project in Rotterdam-Zuid

Het nieuwbouwproject van Ten Brinke Group omvat een commerciële plint van 2.500 m2 die is verhuurd aan Ahold-Delhaize voor een Albert Heijn-supermarkt met een Gall&Gall-winkel en 51 bovengelegen huurappartementen met 57 parkeerplaatsen. Het gebruiksoppervlak per appartement is 85 m2. De retailplint heeft een dagelijkse boodschappen-functie voor de Rotterdamse wijk Charlois.

Asterlo in Zuidwijk in Rotterdam-Zuid wordt gebouwd door Ten Brinke Bouw, onderdeel van de Ten Brinke Group. Ten Brinke Bouw start de bouwwerkzaamheden najaar 2018. De oplevering zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020 zijn. Ten Brinke Group is een internationaal opererende ontwikkelaar en bouwer met een omzet van meer dan 800 miljoen.

Nicolas Hartel, portfolio manager bij Catella, spreekt van een ‘solide diversificatie’. ‘De Nederlandse economische hoogconjunctuur verplaatst zich meer en meer naar de retailmarkt. Alle indexen wijzen erop dat het consumentenvertrouwen en de consumentenuitgaven stijgen. Investeren in een woon- en winkelcomplex is een uitstekende manier om de portefeuille van het Sarasin Sustainable Properties fonds verder te diversifiëren en zo risico’s te spreiden.’

Het Sarasin Sustainable Properties – European Cities-fonds is een product van Catella Real Estate in samenwerking met Bank J. Safra Sarasin. Het fonds, dat ten minste 75 procent van zijn kapitaal in commercieel vastgoed belegt, richt zich op kantoren en winkels. Investeerders zijn institutionele beleggers in Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland. Catella heeft in Nederland twee woningfondsen lopen.

De verkoper wordt geadviseerd door Cushman & Wakefield. De acquisitie is ingeleid en afgerond door Catella IM Benelux, gevestigd in Maastricht en verbonden aan Catella Real Estate.

Reageer op dit artikel