nieuws

Capricorn koopt Walenweeshuis in Amsterdam

Beleggingen

Capricorn Group heeft samen met zijn investeerders het Walenweeshuis gekocht in Amsterdam.

Capricorn koopt Walenweeshuis in Amsterdam

Het gebouw aan de Prinsengracht 644A, Vijzelgracht 2A en Eerste Weteringsdwarsstraat 107 omvat 5.000 m2 bruto kantoorruimte. Het eerste deel werd in 1683 gebouwd als weeshuis voor kinderen uit de regio Wallonië. De Franse Republiek kreeg het pand in 1971 in handen en huisvestte er het Franse Consulaat-Generaal en taal- en cultuurcentrum Institut Francais des Pays-Bas.

Capricorn Group noemt in een persbericht over de transactie geen prijs of verkoper. In het Kadaster staat het pand op naam van Walen Weeshuis. Via die besloten vennootschap kochten Cees-Jan Zegers en Huub Verwoolde het pand in september 2017 van de Franse staat. De koopprijs was toen 15.135.000 euro. Op 10 september 2018 vond er een bestuurswisseling plaats binnen de vennootschap Walen Weeshuis. Daarbij trad Steven Jan Stroband, managing partner van Capricorn, toe tot het bestuur van Walen Weeshuis. Dat duidt op een aankoop via een aandelentransactie.

EY / HvG Law en Marree & Dijxhoorn adviseerden de koper bij de transactie. ABN Amro verschafte de seniorlening.

Reageer op dit artikel