nieuws

Aviva koopt Danone Innovation Centre op Utrecht Science Park

Beleggingen

Aviva Investors heeft het onderzoeks- en kantoorgebouw van het Danone Innovatecentrum aan Uppsalalaan 12 gekocht op Utrecht Science Park.

Aviva koopt Danone Innovation Centre op Utrecht Science Park
Danone Innovation Centre Utrecht

Het vastgoed wordt ondergebracht in het Continental European Long Lease Strategy Fund (Cells). De verkoper is Hanover Leasing, een onderdeel van de Corestate Capital Group. Aviva betaalde 70,8 miljoen euro (Kadaster).

Het pand heeft een verhuurbaar oppervlak van 18.000 m2 en is volledig verhuurd aan Nutricia Research, een dochteronderneming van Danone.  Het pand werd ontwikkeld door OVG en in 2013 opgeleverd. Het gebouw heeft een Breeam excellent-certificaat. Hanover Leasing betaalde destijds 59.348.429 euro (Kadaster).

Het beleggingsfonds Cells werd gestart in 2017. Het fonds streeft naar een rendement van 4 tot 5 procent op basis van van vastgoed dat is verhuurd met looptijden van minimaal 15 jaar. Zoals de naam doet vermoeden belegt het fonds alleen in Europees vastgoed buiten het Verenigd Koninkrijk. De focus ligt op kantoren, winkels, logistiek, maatschappelijk vastgoed en alternatieve beleggingen in Duitsland, Oostenrijk, de Benelux en Scandinavië.

Fondsmanager Long Income Europe Matthias Hübner noemt de aankoop als een ‘trophy asset’.  Hij vertelt dat het fonds nu negentig procent van het beschikbare kapitaal heeft belegd.

Hoofd Acquisities Daniel Lienhard van Aviva Investors in Frankfurt vertelt dat dit de derde aankoop van het Cells-fonds is na de aankoop van een school in het Noorse Kristiansand eerder dit jaar. Het Innovation Centre genereert een stabiel inkomen met een Wault (weighted average unexpired lease) van iets onder 15 jaar. Het huurcontract loopt af in 2033. Nederland is een doelmarkt voor het fonds voor aankopen met een lange resterende huurperiode. Ons lokale netwerk maakt dat wij snel zaken kunnen doen in deze markt.’

Verkoper werd geadviseerd door JLL en Loyens & Loeff. CBRE en CMS Derks Star Busmann traden op voor Aviva Investors.

Reageer op dit artikel