nieuws

Amvest versnelt verduurzaming portefeuille

Beleggingen

Amvest start nog dit najaar met het plaatsen van zonnepanelen op 2.600 eengezinswoningen uit haar woningportefeuilles.

Amvest versnelt verduurzaming portefeuille

Met deze zonnepanelen wordt naar verwachting een totaal opwekvermogen van ruim 5,6 miljoen kWh per jaar gerealiseerd en daarmee wordt 3,6 miljoen kilo CO2-uitstoot voorkomen. Ter vergelijk: dat is evenveel als het compensatievermogen van 180.000 bomen in een jaar. Amvest werkt hiervoor samen met Sungevity.

‘Willen we de klimaatdoelstellingen halen, dan moeten we vaart maken met een verregaande renovatie van de bestaande woningvoorraad’, aldus Wim Wensing, Chief Investment Officer bij Amvest. ‘In 2050 is nog 70 procent van de huidige woningvoorraad in gebruik. Het energiezuiniger maken van bestaande huurwoningen is een grote uitdaging, maar levert per geïnvesteerde euro een flinke milieuwinst op. Samenwerken met huurders is de sleutel tot succes.’

Amvest vraagt geen huurverhoging in ruil voor de plaatsing van de zonnepanelen.

In 2016 startte het vastgoedbedrijf  op grote schaal met het integraal renoveren van huurwoningen. Woningen met een gemiddeld energielabel D maken vrijwel altijd een labelsprong naar A. Inmiddels zijn ruim 700 woningen verduurzaamd.

Amvest wil ook een beter begrip krijgen van het effect van diverse verduurzamingsmaatregelen. Daarom monitort het bedrijf de opbrengsten en het verbruik van energie. Dat geeft waardevolle informatie over het effect van verduurzamingsmaatregelen. Gebruikers zien ook direct wat ze met de zonnepanelen opwekken en verbruiken.

Reageer op dit artikel