nieuws

Staedion verkoopt 53 vrijesector appartementen

Beleggingen

Staedion verkoopt 53 vrijesector appartementen

Woningcorporatie Staedion heeft onlangs 53 appartementen in Delft verkocht. Het betreft vrijesector huurappartementen die onderdeel uitmaken van het complex Tuvista.

Het gebouw bestaat in totaal uit 72 appartementen, waarvan 19 appartementen in particulier eigendom. Op de begane grond is een commerciële ruimte waar een kinderdagverblijf is gevestigd. De koper is particuliere belegger Accresco Vastgoed. Capital Value begeleidde Staedion bij de transactie.

Met deze verkoop creëert Staedion extra middelen om te investeren in de bouw van nieuwe sociale woningen en de verbetering van bestaand bezit. Het complex Tuvista ligt niet in het kerngebied en maakt geen deel uit van de sociale woningvoorraad van Staedion.

Accresco Vastgoed breidt hiermee haar woningportefeuille in de Randstad in het geliberaliseerde segment verder uit. Ook Delft heeft in dit segment een tekort en Tuvista vormt in de ogen van Accresco Vastgoed hierop ‘een welkome aanvulling’.

Chanine van Kleij, specialist Woningcorporaties bij Capital Value:  ‘Er was veel vraag vanuit de markt naar deze geliberaliseerde woningen met een relatief jong bouwjaar. Een interessant moment voor Staedion om dit complex via een openbaar en gestructureerd verkoopproces te verkopen en zich te focussen op haar kerngebied en kerntaak.’

Reageer op dit artikel