nieuws

‘Kiezers tegen afschaffing dividendbelasting’

Beleggingen

Nog maar 16 procent van de Nederlanders is voor afschaffing van de dividendbelasting. In april was nog ruim een kwart (26 procent) voor afschaffing.

‘Kiezers tegen afschaffing dividendbelasting’

Dit blijkt uit een peiling van Maurice de Hond. Het plan voor afschaffing gaat vooral ten koste van de regeringspartijen D66 en CDA. De meeste kiezers die vorig jaar nog op deze partijen hebben gestemd, geven aan dat de kans klein is dat ze dat weer gaan doen als de afschaffing doorgaat. Ongeveer een derde zegt dan vermoedelijk wel weer op deze partijen te gaan stemmen. Bij de VVD-kiezers is dat 75 procent.

Volgens De Hond in de kans niet groot dat de regeringscoalitie een meerderheid in de Eerste Kamer zal krijgen in 2019 als het voorstel voor de afschaffing van de dividendbelasting niet van tafel gaat.

Als de dividendbelasting toch niet wordt geschrapt, kan de roep vanuit de vastgoedsector luider worden om ook geen streep te halen door de vrijstelling van de vennootschaps- belastingplicht voor vastgoedbeleggingsfondsen.

Reageer op dit artikel