nieuws

Hannover Leasing koopt Central Post in Rotterdam

Beleggingen

Hannover Leasing heeft van Icon Real Estate het kantoorgebouw Central Post in Rotterdam gekocht namens het Finse pensioenfonds Illmarinen en een Duitse institutionele belegger.

Hannover Leasing koopt Central Post in Rotterdam
Central Post Deltseplein 31 Rotterdam

Central Post ligt direct naast Rotterdam Centraal, dateert uit de jaren 50 en is deels monumentaal. Het gebouw heeft een totaaloppervlak van 38.500 m2 en is volledig gerenoveerd en gemoderniseerd in 2009. Het biedt grote kantoorvloeren tot 3.000 m2 met een vrije hoogte tot ruim 6 meter. Het kantoor is volledig verhuurd aan onder meer Lyondell Basell, De Persgroep en Prorail. Er horen 225 parkeerplaatsen bij.

JLL heeft door een nauwe samenwerking met de verkoper de transactie tot stand gebracht. Koper Hannover Leasing is onderdeel van Corestate Capital Group.

De prijs is niet bekendgemaakt. De verkoop gebeurde via een aandelentransactie waarbij de vennootschap Central Post I, eigenaresse van het pand, van eigenaar wisselde. Icon kocht het gebouw in 2015 via een aandelentransactie van ontwikkelaar LSI. De herontwikkeling in 2009 kostte 120 miljoen euro.

Reageer op dit artikel