nieuws

Beleggers verwachten stijging aanvangsrendementen

Beleggingen

Beleggers verwachten stijging aanvangsrendementen

De meeste vastgoedbeleggers verwachten dat de aanvangsrendementen in 2019 en 2020 gaan oplopen.

Dat blijkt uit de  Investment Climate Index van de Duitse vermogensbeheerder Union Investment, meldt Thomas Daily.  Bij het halfjaarlijkse onderzoek naar de stand van de vastgoedcyclus zijn 163 beleggers uit Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk betrokken.

Beleggers zijn duidelijk terughoudender geworden. Slechts 28 procent van de respondenten is bereid meer risico’s te nemen. Zes maanden geleden was dat nog 37 procent.

Winkels moeten de komende twaalf maanden het meest gemeden worden, vindt 63 procent van de beleggers. Ook is men voorzichtiger met investeren in hotels. Favoriet zijn kantoorgebouwen met flexconcepten.

Reageer op dit artikel