nieuws

Twee woontorens Waldorp Four mogelijk naar Arcade

Beleggingen

Twee woontorens Waldorp Four mogelijk naar Arcade
project Waldorp Four aan Waldorpstraat Den Haag

Arcade aast op 413 nog te bouwen sociale huurappartementen in project Waldorp Four Den Haag van de Haagse ontwikkelaar Bond Development.

Volgens Peter van Drunen, directeur-eigenaar van Bond Development, is er nog geen definitieve verkoopovereenkomst getekend met Arcade. In een telefoongesprek met Vastgoedmarkt stelde hij vrijdagochtend dat de deal met Arcade nagenoeg rond was.

Over de koop/verkoop zijn wel ‘wederzijds onder voorbehoud voorlopige afspraken gemaakt’, liet hij vervolgens vrijdagmiddag per sms weten na berichtgeving door Vastgoedmarkt. ‘Dit impliceert dat er nog geen koopovereenkomst is of dat er appartementen zijn verkocht aan Arcade. Maar er vinden wel heel intensieve gesprekken plaats met beleggers waaronder Arcade’, aldus de projectontwikkelaar.

Arcade zou azen op één van  de drie 77 meter hoge torens van Waldorp Four, en een toren van 45 meter hoogte. De betreffende 413 woningen in die twee torens worden wel al te huur aangeboden op de site van Arcade Wonen. Arcade is de grootste woningcorporatie van Westland en daarnaast ook beperkt actief in Den Haag.

Het project Waldorp Four ligt aan de Waldorpstraat aan het spoor in het Haagse Laakkwartier, naast de Megastores bij de oude tippelzone. In totaal komen hier op een smalle strook grond 760 appartementen, verdeeld over drie hoge woontorens, een lagere toren  en met verbindende laagbouw van 13,5 meter hoog. Veel appartementen bevinden zich in het lage en middeldure segment.

De bouw start in september. Oplevering is voorzien in 2020. Het betreft een van de grootste bouwprojecten in Den Haag.

Reageer op dit artikel