nieuws

Syntrus Achmea neemt 35 appartementen Zuidas over

Beleggingen

Syntrus Achmea neemt 35 appartementen Zuidas over

Syntrus Achmea Real Estate & Finance is de nieuwe eigenaar van 35 appartementen in het wooncomplex ‘Intermezzo’ aan de Amsterdamse Zuidas.

De vermogensbeheerder kocht de appartementen van Woonstichting Eigen Haard voor het Achmea Dutch Residential Fund (ADRF). De overdracht heeft inmiddels plaatsgevonden. Het fonds timmert flink aan de weg. Recentelijk werden ook 150 Amsterdamse woningen van Lingotto verworven.

Intermezzo ligt prominent aan de Gustav Mahlerlaan, dé hoofdader van de Zuidas. Het gebouw is ontwikkeld door BPD/ERA contour en is in 2017 opgeleverd. Het totale gebouw bestaat uit 174 appartementen met royale buitenruimten en een hoog afwerkingsniveau, waarvan 35 appartementen bestemd zijn voor verhuur. De overige woningen zijn verkocht aan individuele eigenaren. De appartementen variëren in grootte van 58-138 m². De verhuur van de woningen is inmiddels gestart.

Met de acquisitie versterkt het ADRF zijn profiel op de Amsterdamse markt. Blijkens het Kadaster is 17,28 miljoen euro betaald. De woningen aan de Zuidas voorzien in een grote behoefte, mede door de komst van het Europese Geneesmiddelen Agentschap in het najaar 2019. Bijzonder is dat de appartementen in Intermezzo worden verwarmd en gekoeld met een collectieve WKO, waardoor een gasaansluiting niet meer nodig is.

Eigen Haard werd bij deze transactie geadviseerd door Savills (commercieel) en Van Doorne (juridisch).

Reageer op dit artikel