nieuws

Rijk koopt nieuw kantoor naast station Den Bosch

Beleggingen

Rijk koopt nieuw kantoor naast station Den Bosch
De Office naast Den Bosch Centraal

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft voor 13,9 miljoen euro een nieuwbouwkantoor met parkeergarage in het Paleiskwartier in Den Bosch gekocht. Verkoper is Ontwikkelingsmaatschappij Paleiskwartier.

Het pand naast het centraal station genaamd De Office heeft 5.608 m2 vloeroppervlakte en 81 parkeerplaatsen. Het duurzame gebouw beschikt over warmte- en koude-opslag, is gasloos en heeft energielabel A++.  Het gebouw op de hoek van de Magistratenlaan en de Spiegeltuin wordt na oplevering door Rijkswaterstaat in gebruik genomen.

De verkopende partij is Ontwikkelingsmaatschappij Paleiskwartier, waarin gemeente Den Bosch, VolkerWessels en NIBC Bank zijn vertegenwoordigd. Het Rijk is de laatste 1,5 jaar flink op koperspad nadat het in de crisis veel huurpanden en eigen bezit had afgestoten. Half juli verwierf het nog de Zürichtoren in Den Haag voor 66,5 miljoen euro.

Reageer op dit artikel