nieuws

Patrizia koopt 70.000 m2 logistiek in Amsterdam

Beleggingen

Patrizia koopt 70.000 m2 logistiek in Amsterdam
Logistiek van Patrizia in haven Amsterdam

Patrizia heeft een nog op leveren distributiecentrum gekocht van 70.000 m2 in de haven van Amsterdam.

De Duitse vermogensbeheerder deed de aankoop namens het open-end fonds Patrizia Logistik-Invest Europa I. De prijs bedraagt 59 miljoen euro.

Het complex is volledig en langdurig verhuurd aan een Nederlands handelsbedrijf dat het gaat gebruiken als stadsdistributiecentrum. Het gebouw krijgt een Breeam-certificaat en kan worden opgedeeld in drie units van 23.000 m2 elk.

Appelhoven Vastgoedadviseurs begeleidde bij deze transactie de verkoper, een Nederlandse ontwikkelaar. Het complex wordt naar verwachting opgeleverd in januari 2019. Door de aankoop neemt de waarde van de portefeuille van Patrizia Logistik-Invest Europa I toe naar 400 miljoen euro.

Reageer op dit artikel