nieuws

Overeenkomst voor nieuwe parkeergarage Oostenburg

Beleggingen

Overeenkomst voor nieuwe parkeergarage Oostenburg

Woningcorporatie Stadgenoot en MCS hebben de ontwikkel- en koopovereenkomst voor de bouw, verwerving en exploitatie van een nieuw te bouwen parkeergarage aan de Dijksgracht op Oostenburg in Amsterdam.

MCS  is een samenwerkingsverband tussen Ten Brinke Bouw, Holland Immo Group en Q-Park.

Het ontwerp van de parkeergarage is van MIX Architectuur. Ten Brinke Bouw ontwikkelt en realiseert de parkeergarage.  Vastgoedvermogensbeheerder Holland Immo Group verwerft de parkeergarage ten behoeve van een nieuw op te richten vastgoedfonds in het vierde kwartaal van dit jaar.  Parkeerbedrijf Q-Park gaat de parkeergarage exploiteren en sluit een 20-jarige huurovereenkomst met Holland Immo Group.

De nieuwbouwparkeergarage van 704 parkeerplaatsen maakt deel uit van de transformatie van Oostenburg tot een autoluw stadsdeel met een mix aan gebruikers. De start bouw staat gepland in het vierde kwartaal 2018 en de oplevering eind 2019.

Oostenburgereiland is van oudsher een werkeiland, waarbij vanaf 1665 de locatie als werf door de Verenigde Oost-Indische Compagnie in gebruik was. Tegenwoordig is de locatie populair door horeca zoals Roest en Rosa en Rita.

Op de kavels van Oostenburg worden in de komende vijf jaar circa 1.800 woningen ontwikkeld (73.500 m2). De bouw van het Inntel hotel start eind 2018 en omvat totaal 13.500 m2, met 300 kamers, restaurants en vergaderfaciliteiten. Daarnaast bieden de kavels ruimte voor 2.100 m2 horeca en 39.000 m2 bedrijfs- en kantoorfuncties. De openbare ruimte wordt ingericht als een autoluw verblijfsgebied met een ‘industriële look en feel’.

Reageer op dit artikel