nieuws

NSI verwerft kantoor Haagse Lange Voorhout

Beleggingen

NSI verwerft kantoor Haagse Lange Voorhout
Bentinck Huis aan Lange Voorhout 7

NSI heeft voor 13,9 miljoen euro exclusief aankoopkosten het historisch kantoorgebouw Bentinckhuis aan Lange Voorhout 7 in Den Haag gekocht.

Het volledig leegstaande kantoorgebouw ligt in de historische binnenstad en bestaat uit 6.048 m2 verdeeld over vijf bouwlagen. Als gevolg van een tekort aan hoogwaardige kantoorruimte in het centrum van Den Haag zijn er voldoende mogelijkheden om waarde te creëren door het gebouw volledig te renoveren, stelt NSI. Het gebouw zal halverwege 2019 beschikbaar komen voor verhuur.

De aankoop genereert na de voorgenomen investeringen in het gebouw een bruto aanvangsrendement van ruim boven de 7 procent. De transactie past goed binnen de strategie van NSI om zich te richten op kantoren in de G4. Na deze aankoop vertegenwoordigt Den Haag 7 procent (hiervoor 6 procent) van de portefeuille kantoren en HNK-gebouwen. De beleningsgraad (LTV) zal toenemen tot ongeveer 37,2 procent ten opzichte van 36,3 procent per eind juni 2018.

Cio Anne de Jong van NSI noemt het ‘een unieke mogelijkheid om een van de grootste kantoorgebouwen aan het Lange Voorhout te kopen, een van de mooiste straten van Den Haag. Wij willen het gebouw moderniseren volgens de laatste standaarden en het een van de meest prominente kantoorgebouwen in Den Haag maken.’

NSI is bij deze transactie geadviseerd door Loyens & Loeff, SGS, Hiensch, CBRE Development Services, Ook Architecten en Van de Graaff Vastgoed. De verkoper is bij deze transactie geadviseerd door Houthoff en Cushman & Wakefield, in collegiale samenwerking met Nadorp bedrijfsmakelaars en COG makelaars.

Foto's

Reageer op dit artikel