nieuws

M&G koopt kantoor in centrum Amsterdam

Beleggingen

M&G koopt kantoor in centrum Amsterdam
Frederiksplein 42 in Amsterdam

Vastgoedbelegger M&G Real Estate heeft het kantorencomplex op Frederiksplein 42 in het centrum van Amsterdam gekocht voor bijna 22,4 miljoen euro.

Dat bericht de Britse vermogensbeheerder M&G. Het Kadaster meldt een koopsom van 22,375 miljoen euro. Als verkoper noemt het Kadaster het in Luxemburg gevestigde vehikel Frederiksplein 42 S.à r.l. De deal is de achtste dit jaar voor het M&G European Property Fund dat door David Jackson en Simon Ellis wordt beheerd. Het complex aan het Frederiksplein, gelegen tegenover de Nederlandsche Bank, heeft een vloeroppervlakte van 2.605 m2 en is volledig verhuurd aan Amsterdam Internet Exchange. Het pand staat op eigen grond en heeft parkeervoorzieningen.

M&G Real Estate vindt de Nederlandse vastgoedmarkt aantrekkelijk vanwege de sterke economie met een verwachte stijging van het bruto binnenlandse product de komende twee jaar met 2,5 procent per jaar. Het aanbod van dit type kantoren in Amsterdam is bovendien beperkt, mede door de grootschalige transformatie van leegstaande kantoren. Ook ligt de bezettingsgraad boven het vijfjarig gemiddelde, stijgt de werkgelegenheid hard en worden huurprijzen gestuwd omdat er steeds minder vastgoed leeg staat.

Stefan Cornelissen, hoofd van M&G Nederland zegt: ‘We hebben gewacht op de juiste kans in Nederland. De toonaangevende indicatoren op de Amsterdamse kantorenmarkt zijn het afgelopen jaar verbeterd en we hebben daarop besloten dat dit het juiste moment was om te investeren. Met deze hoogwaardige belegging vergroten wij onze positie op de Nederlandse markt en we hebben nog meer kapitaal om te beleggen in Nederland.’

Marc Reijnen, hoofd Vermogensbeheer Continental Europe, voegt toe: ‘Met een betrouwbare huurder van hoge kwaliteit en huurinkomsten die vastliggen voor de langere termijn, is M&G goed gepositioneerd om de groei in huur en waardevermeerdering te exploiteren die ontstaat uit de grote vraag van de markt.’ M&G Real Estate werd geadviseerd door AC Niellsen, de verkoper door Van Gool Elburg. M&G Real Estate heeft een beheerde vastgoedportefeuille van 30,1 miljard pond en kantoren in Frankfurt, Madrid, Parijs en Stockholm.

Reageer op dit artikel