nieuws

Kroonenberg koopt Hema-panden van Crossroads

Beleggingen

Kroonenberg koopt Hema-panden van Crossroads
Linnaeusstraat 245 Amsterdam

Kroonenberg Groep heeft in Amsterdam drie Hema-panden gekocht van een consortium van beleggers geadviseerd door Crossroads Real Estate.

Dat schrijft de winkelbelegger in een persbericht zonder financiële details. Het betreft prominente winkelpanden aan Ferdinand Bolstraat 93, Kinkerstraat 313 en Linnaeustraat 245. De winkels zijn langjarig verhuurd aan Hema. In totaal hebben de winkels 5.560 m2 aan verhuurde winkelruimte. Het Kadaster meldt geen koopsom; het gaat vermoedelijk om een aandelentransactie.

Het Crossroads-consortium kocht de panden in 2016 van IEF Capital als onderdeel van een portefeuilledeal met 38 Hema-panden, goed voor 110.600 m2 aan topretail. De jaarlijkse huurinkomsten bedroegen 19 miljoen euro. Een overname werd destijds niet bekendgemaakt; het ging destijds ook om een aandelentransactie.

CBRE trad in de deal tussen het consortium en Kroonenberg Groep op als asset manager en verkoopadviseur. Het consortium werd juridisch bijgestaan door Allen & Overy. Kroonenberg Groep werd juridisch bijgestaan door Houthoff en Lexence.

Reageer op dit artikel