nieuws

Aedifica koopt complex zorgwoningen Sorghuys Tilburg

Beleggingen

Aedifica koopt complex zorgwoningen Sorghuys Tilburg
Sorghuys Tilburg, Berkel-Enschot

Aedifica Nederland heeft een zorgresidentie verworven in Berkel-Enschot van 1.265 m2 met 22 eenheden. De zorgresidentie Sorghuys Tilburg wordt grondig gerenoveerd en uitgebreid.

Sorghuys Tilburg zal worden geëxploiteerd door The Blueprint Group, een Nederlandse particuliere zorgverlener die kleinschalig wonen en hoogwaardige zorg aanbiedt voor senioren die niet meer zelfstandig kunnen wonen, in samenwerking met de onderneming Boeijend Huys van het echtpaar Van Boeijen.

Bosscheweg 33, Berkel Enschot

Bosscheweg 33, Berkel Enschot

Het gaat om de bestaande villa ‘De Vier Schouwen’ aan de Bosscheweg 33 in Berkel-Enschot. De exploitatie start in het vierde kwartaal van 2018. De aanvangshuur bedraagt 276.000 per jaar. Voor de villa betaalde Aedifica 1,25 miljoen euro (Kadaster).

De huurovereenkomsten met de exploitanten zijn niet-opzegbare triple net-overeenkomsten met een looptijd van 25 jaar. Het bruto huurrendement zal volgens Aedifica na oplevering 6,5 procent bedragen, wat duidt op een totaal investeringsbedrag van 4,6 miljoen euro.

The Blueprint Group exploiteert 20 zorglocaties in Nederland onder vijf verschillende merknamen. Zorghuis Nederland richt zich op kleinschalige zorg in het middensegment van de markt. De groep is al uitbater van twee sites van Aedifica.

Internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield adviseerde verkoper. Stibbe was adviseur van Aedifica.

Reageer op dit artikel