nieuws

Groen licht voor overname Emté-winkels

Beleggingen

Groen licht voor overname Emté-winkels
Gevel Emté-supermarkt

De overname van de Emté-winkels door supermarktketens Jumbo en Coop heeft de goedkeuring van toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Het gaat om 130 filialen, waarvan er 79 worden overgenomen door Jumbo en 51 door Coop. Voorwaarde is wel dat Jumbo in Eindhoven, Reusel en Veghel een winkel verkoopt zodat er voor consumenten genoeg te kiezen valt. Hier zou als gevolg van de deal te weinig concurrentie overblijven, meent de toezichthouder na eigen onderzoek. De ACM moet kopers voor deze winkels nog wel goedkeuren.

De Emté-winkels waren in handen van groothandelsbedrijf Sligro, die ze voor 410 miljoen euro van de hand doet. Bij de overname zijn 6.200 medewerkers betrokken, die samen goed zijn voor 2.700 voltijdsbanen. Zij gaan allemaal mee naar de nieuwe eigenaren, zo werd eerder gemeld.

De betrokken ondernemingsraden hebben een positief advies uitgebracht over de op handen zijnde deal. De partijen verwachten de transactie op ‘korte termijn’ af te ronden.

Reageer op dit artikel