nieuws

Franchisers Runnersworld nemen de benen

Beleggingen

Franchisers Runnersworld nemen de benen
Runnersworld

Runnersworld dreigt elf van de 24 franchisers kwijt te raken omdat ze geen vertrouwen meer hebben in de formule.

Dat meldt het Financieele Dagblad. De elf franchisers zijn naar eigen zeggen goed voor 43 procent van de omzet. Runnersworld zou de weglopers onvoldoende vrijheid geven en te weinig rendement opleveren. Ze beginnen een eigen keten, Runx.

Moederbedrijf Euretco wil de formule van Runnersworld veranderen omdat die sleets zou zijn. In het voorjaar ging een eerste winkel in nieuwe stijl open in Amsterdam. De vertrekkende franchisers willen daar niet in investeren. ‘De ombouw kost je anderhalve ton, en omdat je winkel ook een paar weken dicht moet, ben je er zo twee ton aan kwijt’, zegt een van hen.

In 2012 vertrokken al negen franchisers. Zij richtten de keten Lopers Company op. Ook De Hardloopwinkel en Run2Day zijn opgezet door voormalige ondernemers van Runnersworld. De keten streeft naar een landelijke dekking met 35 winkels. Uit interne stukken blijkt dat men dat doel aanvankelijk al in 2012 hoopte te bereiken.

Reageer op dit artikel