nieuws

DWS koopt portefeuille voor kwart miljard euro

Beleggingen

DWS koopt portefeuille voor kwart miljard euro
Huurwoningen in Nellestein, Amsterdam

DWS heeft voor 265,2 miljoen euro een Nederlandse woningportefeuille gekocht.

De aankoop gebeurde namens institutionele fondsen, zoals het open-ended Pan European core real estate fund. De portefeuille heeft een bezettingsgraad van bijna honderd procent en verkeert in goede staat, aldus DWS.

De verkoper van de portefeuille is Vesteda en de kopers zijn UCP I Coöperatief tot en met UCP VI Coöperatief. De transactie omvat 1.810 appartementen, 64 eengezinswoningen, 844 parkeerplaatsen, elf garages en vijftien winkels/bedrijfsruimten, zo concludeert Vastgoedmarkt op basis van de leveringsakte van 667 pagina’s.

De woningen in de verworven portefeuille bevinden zich in Amsterdam (Nellestein), Den Haag (De Brink), Rijswijk (Prinses Beatrixlaan), Voorburg, Zoetermeer, Schiedam, Hengelo (422 bejaardenwoningen ’t Swafert), Den Bosch, Heerlen en Roermond.

De transactie is de eerste belegging voor het Pan European core real estate fund. Bij de eerste sluiting in september wist het fonds 568 miljoen euro op te halen. Gericht op inkomsten en kapitaalgroei, belegt het fonds op kernlocaties in grotere Europese economieën, maar ook in diverse sectoren, waaronder kantoren, winkels en logistiek.

‘In Nederland worden er weinig betaalbare woningen gebouwd. Daarom verwachten wij dat de vraag onder huurders naar dit soort huisvesting groot blijft en de bezettingsgraad hoog’, aldus Georg Allendorf, Europees hoofd van Real Estate bij DWS. Jessica Hardman, hoofd van de Real Estate UK bij DWS vult aan: ‘Deze eerste investering door ons onlangs gelanceerde Europese open ended-fonds past helemaal in het straatje van de strategische beleggingsthema’s van onze portefeuille.’

Verkoper Vesteda is zelf bezig met de aankoop van een portefeuille van 1,5 miljard euro van NN.

Reageer op dit artikel