nieuws

Amsterdam realiseert internationale school in deel Zandkasteel

Beleggingen

Amsterdam realiseert internationale school in deel Zandkasteel
ING-hoofdkantoor aan Bijlmerplein 888 in Amsterdam

Gemeente Amsterdam heeft van projectontwikkelaars G&S Vastgoed en OVG Real Estate drie van de tien torens gekocht van het zogeheten Zandkasteel aan Bijlmerplein 888. De Amsterdam International Community School (AICS) neemt de torens in gebruik.

Amsterdam en de ontwikkelaars hebben op 6 juni officieel de koopovereenkomst hiervoor gesloten. Bij de koop hoort ook een onderin gelegen fietsparkeerruimte en bijbehorende omliggende tuinen. AICS opent er de internationale school AICS South East. AICS valt onder het schoolbestuur van Esprit Scholen. Het Zandkasteel is het huidige hoofdkantoor van ING. In de tweede helft van 2019 zal ING het kantoor verlaten en verhuizen naar een nieuwe vestiging aan de Frankemaheerd. Deze vestiging wordt ook ontwikkeld door G&S Vastgoed en OVG Real Estate.

De ontwikkelaars transformeren het huidige hoofdkantoor dat bestaat uit tien naar woningen, commerciële voorzieningen, maatschappelijke functies en een internationale school. De gemeente Amsterdam neemt de ontwikkeling voor de internationale school op zich. G&S Vastgoed en OVG Real Estate zullen de transformatie naar 340 woningen met commerciële voorzieningen en maatschappelijke functies realiseren.

Amsterdam kent een stevige internationale groei waarbij de vraag naar internationaal onderwijs sterk toeneemt. Ook voor de komende jaren wordt hierin nog een behoorlijke groei verwacht. Amsterdam kent op dit moment al wachtlijsten voor internationaal onderwijs. Met de aankoop van de internationale school wil Amsterdam deze groeiende vraag opvangen en faciliteren.

Amsterdam Zuidoost moet een nieuw centrumgebied van Amsterdam worden. De komende jaren wordt een hoogstedelijke mix opgebouwd via nieuwbouw en transformatie van leisure, wonen, winkelen, werken en onderwijs. AICS South East begint in september 2018 in een tijdelijk pand in stadsdeel Oost.

Reageer op dit artikel