nieuws

Eerste Well-certificaat voor dc Prologis

Beleggingen

Eerste Well-certificaat voor dc Prologis

Breeam is al jaren de maatstaf voor duurzaam logistiek vastgoed. Als het aan wereldmarktleider Prologis ligt, komt daar Well bij, een duurzaamheidscertificaat dat zich nu nog richt op voornamelijk de gezond en welzijn van kantoorpersoneel.

De logistieke vastgoed ontwikkelaar en belegger heeft de wereldprimeur en past de nieuwe duurzaamheidsstandaard als eerste toe in een pilotproject in zijn distributiecentrum dat gehuurd wordt door Pantos  in Tilburg, schrijft de nieuwsbrief Logistiek.

De Well Building Standard is ontwikkeld door een Amerikaanse vastgoedorganisatie en bestaat uit 100 eisen om te komen tot een gezonde en comfortabele werkomgeving. In 2014 is WELL overgedragen aan het International WELL Building Institute (IWBI). Het keurmerk is het resultaat van een zeven jaar durend onderzoek naar het effect van werkplek gerelateerde factoren op welzijn.

De Well Building Standard stelt niet alleen eisen aan onderwerpen als luchtkwaliteit, licht en thermisch & akoestisch comfort, maar ook aan aspecten als waterkwaliteit, voeding, beweging en activiteit en geestelijke gezondheid. Reden voor de keuze van deze zeven thema’s is dat uit het onderzoek naar voren is gekomen dat deze zeven thema’s een aantoonbaar effect hebben op het welzijn van kantoormedewerkers en – als het aan Prologis ligt – straks ook voor magazijnpersoneel.

Reageer op dit artikel