nieuws

APF en Ares Management breiden samenwerking uit na koop Las Palmas

Beleggingen

APF en Ares Management breiden samenwerking uit na koop Las Palmas

Ares Management (Ares) en APF International (APF) zullen het management voeren over het gebouw ‘Las Palmas’ in Rotterdam. Las Palmas is recentelijk door Ares verworven als onderdeel van de aankoop van zeven kantoorgebouwen gelegen in grote Europese steden.

Het iconische gebouw Las Palmas, gelegen op de Kop van Zuid, omvat in totaal circa 20.000 m² aan verhuurbaar vloeroppervlak. Circa 4.000 m² is direct beschikbaar voor de verhuur. Gebruikers van het gebouw zijn onder andere het Nederlands Fotomuseum en Restaurant Las Palmas.

APF zal de entree van het gebouw moderniseren, faciliteiten optimaliseren en het gebouw meer gebruikersvriendelijk maken.

Ares Management is een beursgenoteerde Amerikaanse vermogensbeheerder met wereldwijd 112 miljard dollar aan assets onder management. Blijkens een melding op zijn website kondigde het bedrijf op 23 april de aankoop aan van zeven kantoorgebouwen in Europa, waarvan vier in Duitsland (Frankfurt, München, Düsseldorf en Hamburg) een in Rotterdam (Las Palmas), een in Oostenrijk en een in Finland. Het totale oppervlakte bedraagt 159.000 m2. Financiële details werden niet bekend gemaakt.

De Duitse vermogensbeheerder Union Investment Real Estate verkocht in 2015 voor 1 miljard euro een pan-Europese kantorenportefeuille waarin ook Las Palmas was opgenomen, aan de Franse vermogensbeheerder Amundi Immobilier. Union Investment verwierf Las Palmas (22.000 m2) in 2008 van projectontwikkelaar OVG. Die portefeuille bestond uit zeventien objecten in zes verschillende landen.

Reageer op dit artikel