nieuws

Laurentius verkoopt niet-kernportefeuille aan Duits pensioenfonds

Beleggingen

Laurentius verkoopt niet-kernportefeuille aan Duits pensioenfonds
hoofdkantoor Laurentius in Breda

Laurentius heeft 500 verhuurde woningen verkocht aan DW Real Estate. De woningen liggen buiten het kerngebied van de Bredase woningcorporatie.

De verkoop vond op 28 maart plaats. DW Real Estate kocht de portefeuille namens een niet nader genoemd Duits pensioenfonds. Een koopsom wordt niet bekendgemaakt. Onderzoek van Vastgoedmarkt wijst uit dat WP Immobilien NL uit Düsseldorf de uiteindelijke koper is. De koopsom bedraagt 81 miljoen euro, aldus de in het Kadaster gepubliceerde akte van levering van 28 maart.

DW zal als belegger en vermogensbeheerder voor de portefeuille optreden. De verkoop omvat behalve de 500 woningen ook enkele commerciële ruimten, parkeerplaatsen en een ontwikkellocatie in Vlissingen, Tholen, Goes, Terneuzen, Bladel, Terheijden, Tilburg en Roermond.

Het kerngebied van Laurentius ligt in Breda en Alphen Chaam. Daarnaast versterkt deze verkoop de financiële positie van Laurentius. In 2017 verkocht Laurentius haar woningen in Helmond en Hulst al aan twee woningcorporaties uit die regio’s. Beide partijen zijn verheugd dat deze transactie tot stand is gekomen.

Holger Wachter, algemeen directeur van DW Real Estate: ‘DW Real Estate is verheugd een hoogwaardige woningportefeuille te hebben kunnen verwerven van een gerenommeerde woningcorporatie. Met deze acquisitie is de wens van DW Real Estate om zich op de Nederlandse woningbeleggingsmarkt te begeven, uitgekomen. En DW Real Estate is voornemens om de woningportefeuille in Nederland verder uit te bouwen.’

Mara van der Lans, manager wonen van Laurentius: ‘Laurentius kan zich door deze transactie nog meer focussen op de kerntaak waar we samen met bewoners en samenwerkingspartners een thuis bieden, goed en betaalbaar wonen, voor onze bewoners in Breda en Alphen Chaam.’ De verhuur en het beheer van de huurwoningen komt in handen van MVGM Vastgoedmanagement. De huurders zijn geïnformeerd over de eigenaarswissel.

Nieuwstad Advies ondersteunde Laurentius als integrale dispositiemanager en ABC Capital begeleidde het openbare en gestructureerde verkoopproces. DW Real Estate is geadviseerd door MVGM International Advisory, Dirkzwager advocaten & notarissen en op technisch gebied door SGS Search. Van der Stap notarissen passeerde de leveringsovereenkomst op woensdag 28 maart.

Reageer op dit artikel