nieuws

Vaster Invest koopt woningen Deventer

Beleggingen

Vaster Invest koopt woningen Deventer
Verlengde Kazernestraat 1 in Deventer

Vaster Invest heeft 78 appartementen aan Verlengde Kazernestraat 1 in Deventer gekocht. Door deze aankoop komt het aantal huurwoningen in het fonds boven de 250 uit.

Dat bericht het fonds zonder financiële details. Het Kadaster meldt een koopsom van bijna 7,3656 miljoen euro. De koop van gebouw De Smaragd heeft al in 2017 plaatsgevonden, blijkt uit de akte van levering van 11 september 2017. Verkoper was Loo Investments 1, handelend namens Edelwonen 1. Koper was VI4; het betreft de vierde aankoop van Vaster Invest. De aankoop is door ABN Amro gefinancierd voor 65 procent. Het brutoaanvangrendement bedraagt ruim 6 procent. Het betreft een complex dat in 1999 als kantoorpand is gebouwd.

Het pand ligt tegenover de Saxion Hogeschool en op loopafstand van het Boreelplein. Medio 2017 zijn er 78 moderne studio’s en tweekamer appartementen in gerealiseerd, variërend van 22 tot 37 m2. De verhuur van appartementen is in september 2017 gestart. Het complex was binnen enkele weken volledig verhuurd. Naast een huismeester zijn er ook gezamenlijke faciliteiten als een lounge, fitnessruimte, pooltafel en een gezamenlijke tuin en afgesloten parkeergarage.

Eind mei zal het fonds het transformatieproject Kinsberg in het centrum van Apeldoorn kopen, waar 47 luxueuze appartementen van 80-95 m2 worden gerealiseerd. Mede met het oog op deze aankoop zal het Vaster Invest-fonds vanaf medio april weer worden opengesteld voor nieuwe investeerders en krijgen bestaande investeerders de mogelijkheid hun investering te vergroten. Daarnaast lopen er diverse andere mogelijke aankooptrajecten.

Reageer op dit artikel