nieuws

Triodos gaat zelf assetmanagement voeren

Beleggingen

Triodos gaat zelf assetmanagement voeren
Guus Berkhout

Triodos Vastgoedfonds gaat zijn assetmanagement vanaf 1 juli 2018 in eigen beheer uitvoeren.

Nu is het asset- en propertymanagement nog uitbesteed aan Cairn Real Estate. De verandering hangt samen met de duurzame strategie van het fonds, zegt Triodos. ‘We kiezen er voor om zichtbaarder te zijn voor onze huurders, zodat wij samen met hen verder vorm kunnen geven aan onze duurzaamheidsdoelstellingen’, zegt fondsmanager Guus Berkhout.

Het contract met Cairn Real Estate loopt na tweeëneenhalf jaar af op 30 juni 2018. ‘Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met Cairn en hoe het ons de afgelopen jaren heeft ondersteund bij het verbeteren van de portefeuille. Het in eigen beheer uitvoeren van het assetmanagement is voor ons een logische volgende stap in de verdere ontwikkeling van het fonds’, aldus Berkhout. Triodos Vastgoedfonds heeft een assetmanager in huis met meer dan 25 jaar relevante ervaring.

Triodos Vastgoedfonds is opgericht in 2004 en is naar eigen zeggen het eerste CO2-neutrale beursgenoteerde Nederlandse kantorenfonds. Het fonds belegt uitsluitend in duurzaam gebouwde of duurzaam beheerde panden en monumenten.

Reageer op dit artikel