nieuws

Syntrus Achmea neemt woningen Vorm/Steenwell af

Beleggingen

Syntrus Achmea neemt woningen Vorm/Steenwell af
Oostenburg Amsterdam

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft in het centrum van Amsterdam 277 nog te realiseren energiezuinige appartementen gekocht van Vorm en Steenwell.

Dat meldt de vermogensbeheerder op 14 maart, die de woningen zal plaatsen in het Achmea Dutch Value Added Residential Partnership (ADVARP). De woningen worden ontwikkeld en gebouwd door Vorm en Steenwell. De bouw begint naar verwachting dit najaar. De oplevering staat gepland in het derde kwartaal van 2021. De woningen worden gebouwd op Oostenburg, een van de drie oostelijke eilanden tussen het IJ en de grachtengordel. De 277 appartementen zijn onderverdeeld in 130 sociale huurwoningen van gemiddeld 37 m2, 29 middeldure huurwoningen tussen de 40 en 50 m2 en 118 duurdere huurwoningen van 50 tot 80 m2.

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft ook op 14 maart een deel van de voormalige werven van Stork Werkspoor op Oostenburg geleverd aan Stadswerf Oostenburg Ontwikkeling B.V. (SOO), de combinatie van Vorm en Steenwell. De ontwikkelaars realiseren hier 450 nieuwe woningen en bijzondere ruimten voor ondernemers, zoals elders in deze nieuwsbrief is vermeld.

‘De 277 huurwoningen die wij hebben gekocht, voorzien in een grote behoefte aan woonruimte in Amsterdam voor verschillende doelgroepen, waarbij duurzaamheid een heel belangrijke rol speelt’, zegt Onno Hoff, director Fund Management Vastgoed bij Syntrus Achmea RE&F. ‘Tegelijkertijd zijn de woningen op deze unieke Amsterdamse locatie voor de participanten in ADVARP een waardevolle belegging, die op middellange termijn uitzicht biedt op een passend, stabiel rendement.’

Reageer op dit artikel