nieuws

Retail Estates koopt retailboulevard in Randstad

Beleggingen

Retail Estates koopt retailboulevard in Randstad
Cruquiusplein, Cruquius

De Belgische beursgenoteerde belegger Retail Estates heeft onder opschortende voorwaarde van financiering een retailboulevard in de Randstad gekocht.

Dit meldt de belegger op zijn website. Het object omvat 22 winkelpanden en 2 horecazaken met een gezamenlijke oppervlakte van 28.706 m2. De totale investering bedraagt 47 miljoen euro en levert een netto huur op van 3,13 miljoen euro, wat een aanvangsrendement betekent van 6,66 procent. De fair value van deze investering bedraagt volgens vastgoedadviseur Cushman & Wakefield 43,30 miljoen euro.

De overeenkomst is afgesloten onder de opschortende voorwaarde van financiering door Retail Estates. Gelet op de schuldgraad, die eind 2017 58,80 procent bedroeg, kan deze financiering alleen plaatsvinden door een ‘arbitrage binnen de portefeuille en/of een kapitaalverhoging’, aldus het beursfonds.

De belegger overweegt om deze reden Woonboulevard Zwolle te verkopen. Dit object werd eind 2017 verworven en vertegenwoordigt een fair value van 26,6 miljoen euro bij huurinkomsten van 2,01 miljoen euro op. Een potentiële koper heeft inmiddels exclusiviteit gekregen voor een due diligence en het uitbrengen van een bindend bod.

In aanvulling op de aankoop van Retailpark Cruquius eind 2017 heeft Retail Estates op 8 maart nog eens 2 winkelpanden aan de overzijde van de weg in Cruquius gekocht. Deze objecten hebben een oppervlakte van 6.397 m2 en zijn in gebruik bij de doe-het-zelf-ketens Praxis en Gamma. De totale investering bedraagt 9 miljoen euro, wat bij een netto huur van 0,61 miljoen euro een aanvangsrendement van 6,78 procent vertegenwoordigt. De fair value bedraagt volgens Cushman & Wakefield 8,6 miljoen euro. Deze investering versterkt volgens Retail Estates zijn positie in deze perifere winkelzone, die doorgaat voor de meest aantrekkelijke van de regio Amsterdam.

In juli 2017 kocht Retail Estates de winkelboulevards van het Nederlandse beursgenoteerde NSI.

Reageer op dit artikel