nieuws

De Key realiseert 309 sociale huurwoningen

Beleggingen

De Key realiseert 309 sociale huurwoningen

De bouw van 309 sociale woningen op het NDSM-terrein in Amsterdam Noord voor Woonstichting De Key start 3 april.

De Amsterdamse woningcorporatie heeft de betaalbare sociale huurwoningen aangekocht van Noorddok Ontwikkeling voor woonstarters tussen de 18 tot 28 jaar. De grootte van de woningen ligt tussen de 30 en 50 m2 en het gebouw krijgt een inpandige fietsenstalling. Volgens de planning kan De Key in het voorjaar van 2020 de sleutel overhandigen aan de eerste bewoners. Zodra de woningen van De Key gereed zijn, worden ze te huur aangeboden via Woningnet.

De Key wil de komende jaren nog meer sociale huurwoningen realiseren op het NDSM-terrein aan de noordoever van het IJ. Directeur Vastgoed Eelco Siersema: ‘Woningen in en net buiten het centrum van Amsterdam zijn zo goed als onbetaalbaar voor jonge mensen met een beperkt inkomen. De Key wil jonge mensen tussen 18 en 28 jaar een kans geven om wel een woning te vinden in Amsterdam. De oude NDSM-werf is uitgegroeid tot een bruisende broedplaats voor creatief talent en dus zeer aantrekkelijk voor onze doelgroep: woonstarters. Via de directe pontverbinding ben je zo in het centrum van Amsterdam.’

Ook op andere locaties in stadsdeel Amsterdam Noord gaat Woonstichting De Key de komende jaren meer dan 1000 woningen bouwen voor studenten en woonstarters. Dit kan financieel door de verkoop van branchevreemd vastgoed van De Key zoals het Lloyd Hotel, Rem-eiland, winkelcentrum De Kameleon en andere bedrijfsruimtes.

Begin dit jaar kocht Bouwinvest ruim 449 woningen op het NDSM-terrein.

Reageer op dit artikel