nieuws

Aedifica koopt nieuw zorgvastgoed Brabant

Beleggingen

Aedifica koopt nieuw zorgvastgoed Brabant
Huize Eresloo in Eersel

Aedifica Nederland heeft een nieuw te bouwen zorgvastgoedlocatie gekocht voor een zorgresidentie in Eersel in Noord-Brabant. Verkoper is IDBB Vastgoed.

Het zorgcomplex, Huize Eresloo, zal worden opgeleverd met een capaciteit van 26 wooneenheden en onderdeel zijn van een privépark dichtbij het centrum van Eersel. De contractwaarde bedraagt ongeveer 6 miljoen euro, meldt het beursgenoteerde Belgische vastgoedfonds. De investering vertegenwoordigt een bar van 6,5 procent. Naar verwachting zal de bouw in het tweede kwartaal van 2019 worden opgeleverd door IDBB Vastgoed. Aedifica heeft de afgelopen periode veel zorgvastgoedprojecten in Nederland verworven. Vorige maand kocht het beursfonds zelfs een grondpositie voor nieuwbouw in Tilburg.

De exploitatie van het zorgcomplex in Eersel komt in handen van een van de entiteiten van de Compartijn-groep, een Nederlandse particuliere zorgverlener die kleinschalig wonen en hoogwaardige zorg aanbiedt voor senioren die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Compartijn exploiteert al vijf locaties voor Aedifica en zal in de nabije toekomst meerdere woonzorgwoningen van Aedifica in exploitatie nemen. Ontwerper van het complex is VFO Architects/Urban Design uit Eindhoven.

Cushman & Wakefield adviseerde verkoper IDBB Vastgoed. Aedifica Nederland is begeleid door Stibbe.

Reageer op dit artikel