nieuws

Acht Bouwfonds-fondsen voortgezet in Primevest Capital Partners

Beleggingen

Acht Bouwfonds-fondsen voortgezet in Primevest Capital Partners
Parkeergarage Museumkwartier onder het Tournooiveld in Den Haag

Het management van acht fondsen van Bouwfonds IM heeft op 5 maart 2018 de management buy-out met financier CommonWealth Investments afgerond.

De door Bouwfonds IM overgedragen fondsen worden voortgezet onder de nieuwe naam Primevest Capital Partners. De nieuwe onderneming heeft de Bouwfonds-activiteiten verworven op het gebied van parkeren, de Duitse communicatie-infrastructuur activiteiten en de twee individuele woningmandaten, samen goed voor een fondsomvang van 1,3 miljard euro, met assets in 10 Europese landen.

Primevest zal met 30 specialisten zijn institutionele klanten bedienen vanuit lokale kantoren in Utrecht en Berlijn. Het bedrijf wordt geleid door de voormalige medewerkers van Bouwfonds IM Bart Pierik (Managing Partner), Ruud Roosen (Parking), Hans-Peter Renk (Residential), Bas van Dongen (Communication Infrastructuur) en de voormalige CFO van Foruminvest Walter Kuppens (Finance & Risk).

Managing partner Bart Pierik stelt dat de fondsen worden voortgezet met de bestaande gespecialiseerde teams. ‘De afgelopen jaren hebben we onze positie als manager van parkeerfondsen versterkt, onze residentiële activiteiten voor institutionele klanten uitgebreid en een nieuw fonds in communicatie-infrastructuur opgericht. Wij zijn de eerste investment manager die Duitse institutionele beleggers de mogelijkheid biedt om op lange termijn te investeren in passieve communicatie-infrastructuur. Wij zien een groeiende belangstelling van institutionele klanten voor onze real asset-producten, waardoor we het beheerd vermogen verder kunnen laten groeien.’

De management buy-out is mogelijk gemaakt door een financiering van CommonWealth Investments, een Nederlands multi-family office waarin onder andere de familie Dreesmann deelneemt.  ‘Wij geloven dat er op de markt vraag is naar gespecialiseerde investment managers met een focus op real asset-beleggingsproducten. De activiteiten van Primevest Capital Partners voldoen aan deze vraag en we hebben er vertrouwen in dat het management de bestaande activiteiten de komende jaren succesvol kan uitbreiden’, stelt mede-oprichter en managing partner Leo Derksen van CommonWealth Investments.

Reageer op dit artikel