nieuws

Virgata koopt Van Nellefabriek Rotterdam

Beleggingen

Virgata koopt Van Nellefabriek Rotterdam
Van Nellefabriek in Rotterdam

De Van Nelle Fabriek in Rotterdam met 68.000 m2 kantoor- en bedrijfsruimte is verkocht aan een family office.

Verkopende partij is Van Nellefabriek BV, de beherend vennoot van CV Van Nelle Ontwerpfabriek, gemeente Rotterdam als mede ‘site holder’ voor het Unesco Werelderfgoed en de financierende bank. De verkoop kwam tot stand na een intensief gestructureerd verkoopproces, meldt vastgoedadviseur NL real estate – Knight Frank. Een verkoopprijs is niet bekendgemaakt.

De koopsom bedraagt ruim 20,799 miljoen euro, blijkt althans uit de akte van levering van 1 februari (Kadaster). Kopers zijn Virgata VN Develop en Virgata VN Monument, aldus het Kadaster. De financierende bank is de Duitse Aareal Bank, blijkens de akte van levering. Onder de verkopers worden ook IBB Kondor en Kondor Wessels Design Factory genoemd.

De Van Nelle Fabriek werd gebouwd gedurende de periode 1925 tot 1931 en uitgebreid in 1967. Het complex was in de eerste instantie gebouwd voor het bewerken, verpakken en het verhandelen van koffie, thee en tabak. In 1998 beëindigde Sara Lee / DE, de voormalige eigenaar van de fabriek, haar activiteiten in Rotterdam en werd de fabriek getransformeerd naar de Van Nelle Ontwerpfabriek. In 2014 is de Van Nelle Fabriek op de Unesco Werelderfgoedlijst geplaatst.

De Van Nelle Fabriek biedt momenteel plaats aan ruim tachtig huurders verdeeld over de diverse gebouwen. De huurders hebben verschillende achtergronden met name uit de creatieve sector waaronder architectuur, ict, recruitment- en design. Daarnaast is er nog ruimte beschikbaar in de verschillende gebouwen waarvoor de nieuwe eigenaar reeds gesprekken is opgestart met nieuwe huurders/nieuwe initiatieven aan het ontwikkelen is.

Bij de verkoop was een groot aantal belanghebbenden betrokken, waaronder de CV Van Nelle Ontwerpfabriek en de financierende bank werden voor het commerciële traject begeleid door NL real estate – Knight Frank en voor het juridisch traject door Van Doorne Adocaten en Notariisen en door Ekelmans & Meijer Advocaten.

Reageer op dit artikel