nieuws

Unibail-Rodamco en Amstelveen akkoord over Stadshart

Beleggingen

Unibail-Rodamco en Amstelveen akkoord over Stadshart
Stadshart Amstelveen schetsontwerp Loopveld

Het Stadshart Amstelveen krijgt een overdekt vers- en horecaplein en de winkels bij de verlengde Rembrandtweg worden uitgebreid.

De gemeente Amstelveen en Unibail-Rodamco hebben daar overeenstemming over bereikt. De combinatie van horeca, winkels met verse producten en een overdekt gedeelte bij Nieuw Loopveld zijn het startpunt van de verdere vernieuwing van het Stadshart. In mei 2017 had de gemeente een streep gehaald door een plan van Unibail-Rodamco om Stadshart Amstelveen uit te breiden met een overkapping van de markt.

Met het uitbouwen van de gevels aan beide zijden moet de verlengde Rembrandtweg (de oversteek tussen het Binnenhof en het Rembrandthof) een aantrekkelijker winkelgebied worden. De markt kan hier in twee rijen blijven staan. Het Nieuw Loopveld (het gebied tussen de C&A en de Hema) krijgt een grotendeels glazen overkapping en er komt extra ruimte voor winkels en horeca. Zowel aan de zijde van de appartementen als aan de kant van de kantoren krijgt de bovenkant van de bebouwing een groene, natuurlijke uitstraling.

Een woordvoerder van Unibail-Rodamco kan niet bevestigen dat met de herontwikkeling van Rodamco een bedrag van 200 milljoen euro gemoeid is. ‘We hebben het nu over deelproject dat een investering van enkele tientallen miljoen euro’s gaat vergen. Daarbij wordt tussen 3.000 en 4.000 m2 aan retail en horeca toegevoegd.’ Kosten en omvang van het hele project kan de woordvoerder nog niet noemen.

Wethouder Stadshart Herbert Raat (VVD): ‘Deze overeenkomst is een belangrijke stap in de vernieuwing en verbetering van ons Stadshart. De openbare ruimte sluiten we niet af. Zo wordt de markt niet in twee delen opgeknipt en kunnen hulpdiensten, maar ook inwoners, er dag en nacht nog steeds door. Wat mij betreft volgt hierna de verlevendiging van het Stadsplein en een nieuw elan voor de volledige Rembrandtweg.’

Otto Ambagtsheer, managing director Benelux bij Unibail-Rodamco: ‘Wij zijn heel blij dat we met de gemeente, op basis van goede samenwerking, deze stappen kunnen zetten om het Stadshart nog aantrekkelijker te maken voor consumenten en retailers. Deze plannen zorgen voor een betere verbinding tussen de twee delen van het winkelcentrum. Daarnaast voegen we veel verswinkels en horeca toe, een zeer gewenste aanvulling van het aanbod.’

De plannen worden verder uitgewerkt en vastgelegd in een bestemmingsplan, waarover later in 2018 een raadsbesluit volgt.

Reageer op dit artikel