nieuws

Toppand Amsterdam verwisselt van eigenaar

Beleggingen

Toppand Amsterdam verwisselt van eigenaar
Leidsestraat 39 in Amsterdam

Een Nederlandse particuliere belegger heeft een winkelpand met daarboven drie woningen aan Leidsestraat 39 in Amsterdam verworven.

Dat bericht vastgoedadviseur Cushman & Wakefield die de verkoper in deze transactie heeft begeleid. Het pand was in particulier bezit. Koper is Johannes Wilhelmus Theodorus Peters, aldus het Kadaster. De koopsom is 6,7 miljoen euro, blijkens de in het Kadaster vermelde akte van levering van 1 februari.

Het pand ligt op een toplocatie aan de Leidsestraat tussen de Keizersgracht en de Prinsengracht. De Leidsestraat geldt samen met de Kalverstraat als de belangrijkste winkelstraat in het centrum van Amsterdam. Het pand bestaat uit een commerciële ruimte van 95 m2 met bijbehorende kelder van 65 m2 en drie bovenwoningen verdeeld over vier woonlagen. Huurder van de commerciële ruimte is retailer Score voor zijn formule Chasin’.

Juridisch werd de verkoper bijgestaan door Core Notariaat. CBRE en Engelsing Beleggingen traden op als adviseurs van de koper.

Reageer op dit artikel