nieuws

Redevco en Ares kopen winkelcentrum Madrid

Beleggingen

Redevco en Ares kopen winkelcentrum Madrid
Parque Corredor in Madrid

Redevco Iberian Ventures heeft voor 140 miljoen euro ruim 70 procent van het bruto verhuurbare oppervlak van winkelcentrum Parque Corredor in Madrid gekocht.

Dat bericht de joint venture tussen vastgoedfondsen beheerd door Ares Management en Redevco. Parque Corredor is met meer dan 123.000 m2 het grootste winkelcentrum in het Oost-Madrileense Corredor del Henares. Het trekt jaarlijks meer dan 10,5 miljoen bezoekers. Het meerderheidsbelang is verkregen via transacties met Sareb, een fonds geadviseerd door Aermont Capital en andere mede-eigenaren van het winkelcentrum.

In 2017 verkocht Redevco Iberian Ventures in juni een portfolio van negen winkelcentra verdeeld over Spanje voor 193 miljoen euro. In juli kocht het fonds Mercado San Miguel in Madrid voor 70 miljoen. De nieuwe aankoop past bij de beleggingsstrategie van de in 2015 door Ares en Redevco opgerichte Redevco Iberian Ventures om 500 miljoen euro aan value-add en opportunistische beleggingen in winkelvastgoed op het Iberische schiereiland te realiseren. Cushman & Wakefield, Deloitte and Simmons & Simmons hebben geadviseerd bij de transactie.

Reageer op dit artikel