nieuws

Q-Park koopt drie parkeergarages gemeente Venlo

Beleggingen

Q-Park koopt drie parkeergarages gemeente Venlo
Financieel directeur Michiel Tenge, wethouder Stephan Satijn van gemeente Venlo en algemeen directeur Mark van Haasteren van Q-Park - foto: Ton Desar

Q-Park heeft de parkeergarages Mgr. Nolensplein, Maaswaard en Roermondsepoort in Venlo overgenomen van de gemeente Venlo.

De overname van de drie in het centrum gelegen parkeergarages maakt onderdeel uit van een bredere samenwerking, waarbij de gemeente Venlo en Q-Park nauw gaan samenwerken aan de bereikbaarheid van de stad.

In totaal betreft het 1.595 parkeerplaatsen. Alle drie de locaties zullen geleidelijk worden aangepast, zodat ze aan de standaarden van Q-Park voldoen. Dit betekent onder andere dat er meer services worden geboden en vernieuwde parkeerapparatuur wordt geplaatst, waardoor de betaalmogelijkheden fors uitgebreid worden en het parkeergemak toeneemt.

Algemeen directeur Mark van Haasteren van Q-Park Nederland vertelt dat Q-Park al twee garages in Venlo had, namelijk Q-Park Centrum Maasboulevard en P+R Stationsplein. Gezien de technische staat van parkeergarage Roermondsepoort wordt deze naar verwachting binnen vijf jaar vervangen door een nieuw te realiseren parkeergarage op dezelfde locatie. De intentie is daarbij om pas met de sloop van Roermondsepoort te beginnen als een andere, nieuw te realiseren parkeergarage (‘Arsenaal’) weer beschikbaar is voor parkeerders.

Q-Park Nederland telt 375 parkeerfaciliteiten, waaronder 98 P+R-terreinen en 119 stallinggarages. In juni 2018 kocht de Amerikaanse durfinvesteerder KKR Q-Park naar verluidt voor 2,9 miljard euro.

Reageer op dit artikel