nieuws

NVM: vastgoedvraag ook in 2018 op hoog niveau

Beleggingen

NVM: vastgoedvraag ook in 2018 op hoog niveau

De vraag naar commercieel vastgoed zal ook in 2018 op een hoog niveau zal liggen. Dat meldt NVM Business in zijn terugblik op 2017.

Mede dankzij de aanhoudende vraag naar grootschalig logistiek vastgoed zijn de vooruitzichten vooral voor de bedrijfsruimtemarkt gunstig. Ook zal het aantal kooptransacties verder stijgen door de aanhoudend lage rente en het toenemend ondernemersvertrouwen. Die trend was in 2017 nog niet overal zichtbaar in Nederland.

Voor de kantorenmarkt verwacht NVM Business meer vraag en een verdere daling van de leegstand. De vraag naar winkelruimte zal sterk afhangen van de mate waarin het consumentenvertrouwen zich dit jaar ontwikkelt. Op de beleggingsmarkt zal de vraag aanhouden, voor een belangrijk aangewakkerd door de ruime beschikbaarheid van geld en de lage rentetarieven op de kapitaalmarkt.

 

 

Reageer op dit artikel