nieuws

L’Etoile Properties koopt topkantoren Brussel

Beleggingen

L’Etoile Properties koopt topkantoren Brussel
Egmont I en II in Brussel Jasper-Eyers Architects

Namens een Aziatische investeerder heeft L’Etoile Properties 70.000 m2 kantooroppervlakte en 429 parkeerplaatsen in het zakencentrum van Brussel gekocht. Verkoper is het Belgische vastgoedfonds Cofinimmo.

Het gaat om kantoorgebouwen Egmont I en II aan de Sablon, een van de meest prestigieuze locaties in Brussel. De kantoren liggen in het midden van een driehoek gevormd door het centraal station, het Koninklijk Paleis en het gerechtsgebouw. Het pand is volledig verhuurd aan de Belgische federale staat (Regie der Gebouwen) en volledig bezet door het ministerie van Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, voor een resterende periode van meer dan 13 jaar.

Namens de investeerder verwerft de asset manager het 99-jarige erfpachtrecht van de twee gebouwen. Managing partner Floris van Maanen verklaart dat L’Etoile Properties in deze transactie zijn krachten heeft gebundeld via zijn Nederlandse, Franse en Zuid Koreaanse kantoren. ‘Het is de eerste investering in België. Op dit moment heeft L’Etoile Properties kantoren in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje en Zuid Korea, wat ons in staat stelt te beleggen in multi-countryportfolio’s. Door deze investering heeft L´Etoile Properties Nederland meer dan 1,5 miljard euro aan beheerd vermogen.’

L’Etoile Properties trad op als investerings-, financierings- en structureringsmanager. Loyens & Loeff was betrokken als juridisch adviseur, Drees & Sommer trad op als technische adviseur en Whitewood heeft L’Etoile Properties commercieel geassisteerd. L’Etoile Properties zal in de toekomst optreden als fonds- en asset manager van Egmont I & II.

Reageer op dit artikel