nieuws

Creative Valley huurt in toekomstig Noordgebouw

Beleggingen

Creative Valley huurt in toekomstig Noordgebouw
Noordgebouw, Utrecht

Het flex-kantoorconcept Creative Valley huurt het Noordgebouw (kantoorruimte en appartementen) in Utrecht van de ontwikkelcombinatie die het pand bouwt. Het wordt de tweede vestiging van Creative Valley in Nederland.

De exploitatie van het kantoor komt in handen van projectontwikkelaar NIC Re Development met flex-kantoorconcept Creative Valley, gelieerd aan eigenaar Le Grand Bleu Real Estate. De twee ondernemingen vallen beide onder de Constellation Holding van Laurens van Doorn. ‘Met Creative Valley Utrecht CS geven we verder vorm aan onze ambitie om de meest bijzondere co-working omgeving te bieden voor een uiteenlopende groep ondernemers en bedrijven. We bieden straks op de meest centrale plek in het land een diversiteit van werk- en vergaderplekken, private offices en gedeelde faciliteiten en services op het allerhoogste niveau.’

Directeur Peter Krop van Dura Vermeer Vastgoed zegt: ‘Tijdens de tender in 2013 was ons concept al gebaseerd op een invulling als Creative Valley. Het is fantastisch dat dit werkelijkheid gaat worden.’

Het Noordgebouw komt direct naast het nieuwe Utrecht Centraal en Hoog Catharijne. Het Noordgebouw is 23.000 m2 groot en bestaat uit de functies kantoren, wonen, retail en hotel met horeca. In december 2016 werd het hotel in het Noordgebouw al verkocht aan Inntel Hotels. Eind 2017 huurde Ahold voor de keten Albert Heijn winkelruimte in het pand.

De bouw van het Noordgebouw startte in maart 2017 is een ontwikkeling van Ontwikkelingscombinatie Noordgebouw Utrecht vof (Dura Vermeer Vastgoed en Vorm Ontwikkeling) in samenwerking met NIC Re Development. Het ontwerp is van Monk Architecten en de realisatie is in handen van Dura Vermeer Bouw Hengelo.

Reageer op dit artikel